CHIRO ACHTER-OLEN

De Afdelingen

DE CLUBBERS (6 tot 8 jaar)

De allerjongste leden zijn onze clubberjongens en clubbermeisjes. De clubbers leven vooral met veel fantasie en daar speelt onze leiding graag op in. Ze dompelen zich samen met onze leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Omdat de clubbers nog heel individueel ingesteld zijn, is het voor deze groep belangrijk om te leren in groep te spelen en samen ervaringen op te doen. Deze spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk. Ook op kamp zijn de jongste Chiroleden welkom om samen te ravotten in de bossen. De clubbers gaan vijf dagen op kamp in plaats van tien. Tijdens het Chirojaar is er voor hen ook nog een mini-kamp. Dit is een weekend waarbij ze alvast de kampsfeer eens kunnen opsnuiven en vertrouwd geraken met het samenleven met andere clubbers.

Rupsje Ribbel is de mascotte van onze allerkleinste afdeling "de clubbers". Rupsje Ribbel is eigenlijk een gewone rups, maar omdat hij paars zo'n geweldige kleur vindt, neemt hij daarvoor regelmatig een bosbessenbad... zo krijgt hij die stoere clubberkleur....

DE SLOEPIES (8 tot 10 jaar)

Klein, maar niet meer de kleinsten: de Sloebers en de Pinkels.

Sloebers en Pinkels houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken erop uit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de sloepies leren uw kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed.

Mazzel, of voluit Flupje Mazzel, vertegenwoordigd onze "Sloepies". Deze stoere schoolknaap is nergens bang voor en trekt er samen met zijn vrienden regelmatig opuit om diepe putten te graven of om grote kampen te bouwen.

DE RAKWI’S (10 tot 12 jaar)

De Rakkers en de Kwiks hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

DE TITO’S (12 tot 14 jaar)

De Tippers en de Toppers trekken eropuit met de fiets of met de trein om in één of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch tito’s…

DE KETI’S (14 tot 16 jaar)

De Kerels en de Tiptiens trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met rugzak en kompas of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Het zijn rasacteurs en het duurt vast niet lang voor hun eerste fotoroman verschijnt in een zelfuitgegeven ketiblad.

DE ASPI’S (16 tot 18 jaar)

De aspi's nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudste afdeling, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel.